home Nieuws MVO trainingsdag: werken aan duurzaamheid

MVO trainingsdag: werken aan duurzaamheid

Foto door Madison Inouye Pexels

Op 5 juli vindt in Den Haag een gratis trainingsdag plaats hoe als (c)or van een internationaal opererende onderneming een belangrijke bijdrage te leveren aan een duurzame bedrijfsvoering en de energietransitie. Naast feiten en tips krijg je zelf de kans om aan de hand van realistische praktijksituaties samen met collega's te oefenen om vanuit eerste stappen steeds meer vaart te kunnen maken.

De dag wordt georganiseerd door het NCP. Het MNO zal samen met MNO deelnemer Tata Steel een bijdrage leveren aan de dag.

Een duurzame bedrijfsvoering en daarmee een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige wereld verwachten inmiddels alle stakeholders zoals aandeelhouders en klanten, maar ook werknemers van ondernemingen. Daarin een balans te vinden tussen economische, ecologische en sociale belangen is niet eenvoudig.

Aanpassingen voor een duurzame bedrijfsvoering hebben ook gevolgen heeft voor werknemers, hun werkinhoud, de werkgelegenheid en hun arbeidsomstandigheden. Daarmee is het ook een grote uitdaging voor de medezeggenschap die hun volle betrokkenheid vraagt.

In het Klimaatakkoord zijn de verwachtingen geconcretiseerd om de opwarming van de aarde te beperken tot hoogstens 1,5 graad en zo de gevolgen voor mens, natuur en milieu te beperken.

Voor internationaal opererende ondernemingen is de uitdaging mogelijk nog groter. Naast het beschermen van het milieu komen daar o.a. het bewaken van de mensenrechten, het voorkomen van kinderarbeid en het garanderen van een leefbaar loon nog bij. De OESO-richtlijnen vormen hierbij een handvat voor wat van hun verwacht wordt.

In de trainingsdag komen klimaattransitie hoe een rol en positie als medezeggenschap te claimen aan de orde. Naast uitleg over de OESO-richtlijnen en de energietransitie is er veel aandacht voor de praktijk en kan er zelf geoefend worden.

De bijeenkomst vindt plaats op 5 juli 2022, locatie: Ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijnstraat 8 Den Haag. Het volledige programma vind je hier.

Inschrijven kan via het invullen van dit formulier en dat te sturen naar tontang1401@gmail.com .