home Nieuws 151e MNO-bijeenkomst ORganisatie & Gezondheid bij AH Delhaize, Zaandam

151e MNO-bijeenkomst ORganisatie & Gezondheid bij AH Delhaize, Zaandam

Hoe ziet jouw werk van morgen eruit in combinatie met gezondheid? En wat is de rol van de medezeggenschap?

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn en Board member AH Delhaize Europe & Indonesia, heeft haar kijk toegelicht op het thema ‘De ORganisatie en gezondheid’. Waar staat AH al ruim 135 jaar voor? Als missie heeft AH ‘beter eten en drinken bereikbaar maken voor iedereen en bijdragen aan gezond, duurzaam en sociaal eten’.

De strucuur en werkwijze van de medezeggenschap bij AH Delhaize werden geschetst door Ron Lancé.

Tineke Boersma de Roo, voorz. OR AH en Jobcoach AH, en Jeroen Burger VP Labour Relations gaven uitleg over het programma 'Jouw werk van morgen'. Dit is een initiatief van de OR AH i.s.m. de bedrijfsleiding. Om bewustwording te creëren is over dit onderwerp is een uitvraag gedaan door de hele organisatie heen. Hieruit zijn 3 initiatiefvoorstellen ontstaan die in het volledige verslag staan uitgewerkt.

Er ontstonden dynamische discussies toen de deelnemers met elkaar in gesprek konden over de prikkelende stellingen. Dit werd afgesloten met een plenaire feedbackronde.

AH is enthousiast over de leefstijlcoach app. https://www.ah.nl/over-ah/gezondheid/mijn-leefstijlcoach. Deze app is voor iedereen beschikbaar. Steffi Haazen lichtte o.a. toe waar men op kan letten bij het kopen van eten en drinken om voor zichzelf een juiste keuze te maken wat voor iedereen anders kan zijn.

Gevraagd werd welke rol de AH supermarkt pakt om te laten kiezen voor het gezondste artikel? Wat doet de OR richting de werkgever?

Tijdens 3 Break out sessies konden de deelnemers ideeën met elkaar delen o.l.v. Ron Lancé. Ze konden ook bewegen onder begeleiding van twee bewegingscoachen en oefeningen doen die zij ook tijdens een vergadering kunnen doen? Martin Gerssen illustreerde de geschiedenis van AH Delhaize met mooie en herkenbare foto's.

De volgende MNO-bijeenkomsten staan op de agenda

- 4 dec ‘23: Randstad Future of Work, Marjolein ten Hoonte, CEO van Randstad zal een presentatie geven.

- 4 mrt ‘24: Pensioenwetgeving, welke organisatie wil dit hosten? Aan het einde van de bijeenkomst hebben enkele deelnemers gemeld wellicht geïnteresseerd te zijn.

- 3 juni ‘24: KLM waar het thema Diversiteit en Inclusie zal zijn.

Na afloop werd er waardering uitgesproken voor het ‘Ontwikkelgesprek’ én het nemen van initiatieven vanuit de medezeggenschap van AH en dat zij de samenwerking opzoeken.gaven. De deelnemers gaven ook mee dat structurele verandering tijd en doorzettingsvermogen vergt. En dat een goede overdracht naar de volgende OR hierin ook van belang is.

Annelie Bijpost en Ron Lancé bedankten iedereen die deze bijeenkomst tot een succes heeft weten te maken, zo ook de mensen achter de coulissen.