home Nieuws Jong(eren) denken en doen in medezeggenschap

Jong(eren) denken en doen in medezeggenschap

De commissie bevordering medezeggenschap (CMB) van de SER heeft voor 2020 het thema ‘Jong(eren) denken en doen in medezeggenschap centraal gezet.

Inmiddels hebben zij al veel informatie verzameld over medezeggenschap en jongeren. Deze is te vinden via deze link. Er staan echter ook nog drie vervolgactiviteiten gepland:

  1. Het maken van een digitale tool met tips en praktijkvoorbeelden. Die tool met informatie ondersteunt or-en in het benaderen en betrekken van jongeren bij medezeggenschap.
  2. Het samenstellen van een toolkit voor or-en om jongeren te werven voor medezeggenschap.
  3. Het oprichten van een netwerk ‘Jong in de medezeggenschap’. In dit netwerk wisselen jonge medezeggenschappers en jonge medezeggenschapsprofessionals (35 jaar of jonger) ervaring en kennis uit. Zij werken daarnaast aan projecten op thema’s die voor jongeren in organisaties belangrijk zijn en geven de SER/CBM input.

Daarvoor is echter hulp nodig van de medezeggenschap. Dat kan op verschillende manieren:

  • De SER is op zoek naar innovatieve en inspirerende praktijkvoorbeelden van jongeren in de medezeggenschap. Met die praktijkvoorbeelden wil de SER deze voorbeeldenpagina op de website van de SER vullen. Ken je mooie praktijkvoorbeelden? Het aanmeldformulier vind je hier. Suggesties kunnen via cbm@ser.nl liefst voor 15 mei 2020 ingestuurd worden.
  • Help de SER met het in kaart te brengen wat de behoeften zijn van or-en om jongeren te benaderen. Je kunt een korte vragenlijst invullen. De vragenlijst vindt je in deze link. De vragenlijst staat tot 15 mei 2020 open.
  • Draag potentiële deelnemers aan voor het netwerk ‘Jong in de medezeggenschap’. Meer informatie vind je hier. Aanmelden kan tot 15 mei 2020 melden via jong@ser.nl.
  • Neem deel in de LinkedIngroep `SER-netwerk Jong in de medezeggenschap’.

Mocht je meer informatie willen dan kan dat via: cbm@ser.nl