home Nieuws Vacatures op record hoogte! Flex groeit minder hard

Vacatures op record hoogte! Flex groeit minder hard

De spanning op de arbeidsmarkt neemt verder toe. Dit meldt het CBS. Eind juni waren er 251 duizend vacatures, een nieuw record. Het aantal werkelozen daalde en het aantal banen steeg. Signalen van een sterk aantrekkende economie.

Positief neveneffect van de druk op de arbeidsmarkt is dat ook het aantal werknemers met een vast contract groeit. Het aantal vaste medewerkers groeide sterker dan het aantal flexwerkers!
Met deze nieuwe krapte op de arbeidsmarkt wordt het voor werkgevers daarmee ook extra belangrijk om werknemers in dienst te houden en aan zich te binden. Een onderwerp als duurzame inzetbaarheid zou daarom mee aandacht moeten krijgen. Eerder liet de AWVN weten dat het aantal concrete afspraken over opleiding en ontwikkeling van werkenden achterblijft. Maatregelen om oudere werknemers langer en gezonder aan het werk te laten blijven, kunnen helpen mogelijke tekorten op de arbeidsmarkt tegen te gaan vindt ook de AWVN.

Een mooie aanleiding voor de or om met de bestuurder in overleg te gaan hoe de inzetbaarheid van de medewerkers te vergroten en deze aan de onderneming blijvend te binden.