home Nieuws UWV informeert en controleert te weinig bij ontslag om economische redenen

UWV informeert en controleert te weinig bij ontslag om economische redenen

De Inspectie SZW onderzocht hoe het UWV de aanvragen door werkgevers beoordeelt voor een ontslag van hun werknemers op bedrijfseconomische gronden (oftewel het gaat zo slecht met het bedrijf dat het ontslag onvermijdelijk). In het rapport "Ontslag aangevraagd en wat dan?" aan de minister en het parlement concludeert de Inspectie SZW dat het UWV onvoldoende controleert.

Bij reorganisaties heeft de medezeggenschap een belangrijke rol en invloed via zijn adviesrecht (art. WOR 25 inkrimping beëindiging werkzaamheden). In het onderzoek geven oud werknemers aan dat hun voormalige werkgever binnen een half jaar weer vacatures voor soortgelijke functies adverteerde. Niet alleen het UWV zou hier op moeten toezien maar ook de medezeggenschap en hier scherpe afspraken over moeten maken. Daarnaast informeert UWV de betrokkenen ook te weinig over zijn rechten zoals de mogelijkheid tot beroep bij de kantonrechter. Hierdoor worden de werknemers rechten tekort gedaan.

Ook de medezeggenschap hoeft niet te berusten als zijn advies genegeerd wordt en kan in beroep gaan bij de Ondernemingskamer.