home Nieuws Krapte op de arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt

Het gaat goed met de economie. De bedrijven groeien en steeds meer mensen hebben een baan. Toch zijn er op de arbeidsmarkt nog onevenwichtigheden zo erkent ook minister Koolmees van SWZ. Aan de ene kant krijgen bedrijven vacatures niet of moeilijk vervuld. Aan de andere kant komen bijvoorbeeld oudere werkzoekenden moeilijk aan de slag. De minister vindt het belangrijk dat vraag en aanbod elkaar beter en sneller vinden, zeker gezien de tekorten in sectoren als het onderwijs, de zorg en de techniek.

De minister wil gaan zorgen voor o.a. een de betere aansluiting tussen werkgever en werkzoekende en onderwijs en arbeidsmarkt. Ook het stimuleren van een leven lang ontwikkelen sluit daarbij aan. Dit meldt hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Hoewel de arbeidsmarkt aantrekt, de economie bloeit, blijven de lonen nog wel steeds achter. Deze onevenwichtigheid benoemt de minister niet, maar wordt wel door de veel werknemers zo ervaren. Hoe dit spanningsveld de arbeidsmarkt zal beïnvloeden is nog onduidelijk.